We hebben 314.225 mutjes ontvangen voor de Goedgemutste Breicampagne

Dinsdag 8 januari 2013 — Hallo. Wij zijn innocent smoothies en wij zijn blij, heel blij. Wij zijn ook trots. Trots op jou en op alle mensen die in het kader van onze Goedgemutste Breicampagne aan het breien gingen. Samen hebben jullie 314.225 wollen mutsjes gebreid voor op onze smoothies en zo zelfs onze stoutste dromen overtroffen.
 
Vanaf januari 2013 komen al die mutsjes op onze smoothies in de winkel te staan. Per verkochte gemutste innocent smoothie schenken we € 0,25 aan het goede doel, Welzijnszorg. Zo kunnen zij op hun beurt projecten steunen die mensen in armoede aan een warme winter en een beter toekomst helpen.

 

Overweldigende steun

De eerste editie van de Goedgemutste Breicampagne, in 2011, was een enorm succes. We waren onder de indruk, maar liefst 70.000 mutsjes werden gebreid en in de winkelpunten verdeeld. Het objectief was toen 30.000.

Voor de tweede editie legden we de lat toch wat hoger. We hoopten 85.000 mutsjes te kunnen verzamelen. Maar toen de mutsjes binnenstroomden en we ze eindelijk allemaal hadden geteld, bleken we er maar liefst 314.225 ontvangen te hebben. Geweldig. En dat, zeker ook dankzij de mensen van OKRA, die ons een steuntje in de rug gegeven hebben.

Klaar met breien. Wat nu?

De Goedgemutste Breicampagne is eenvoudig: tot en met 1 december 2012 kon iedereen zijn zelfgemaakte, kleurrijke, ludieke en te gekke mutsjes opsturen naar ons. Vanaf januari staan de goedgemutste smoothies in de winkel en per verkochte innocent smoothie schenken we € 0,25  aan Welzijnszorg.

Gouden mutsjes

We ontdekten dat tussen alle mutsjes die we ontvingen ook gouden mutsjes zaten met magische krachten. Daarom willen we die nu zo snel mogelijk terug verzamelen.

Voor de mutsjesverzamelaars, hebben we dus een jacht op de gouden mutsjes in de winkelpunten georganiseerd. Wie een ‘goudgemutste’ smoothie aankoopt en het mutsje in kwestie naar ons terug- stuurt, wint een grote beloning*.

Gouden muts gevonden? Dan kan je het volgende doen. Stuur een foto van het gouden mutsje naar onze innocent facebookpagina, of mail je foto naar hallo@innocentdrinks.be. Stuur ons vervolgens het mutsje, en jouw gegevens (naam, adres en winkel waar je de goudgemutste smoothie hebt aangekocht) naar: innocent smoothies – Generaal De Wittelaan, 17 – bus 12, 2800 Mechelen.

* Het heeft iets met smoothies te maken.

Armoede in België

Volgens Welzijnszorg leven in België 1,6 miljoen mensen in armoede en één op vijf kinderen groeit op onder de armoedegrens. Vaak betekent armoede ook sociale uitsluiting. Daarom willen we, samen met Welzijnszorg, aandacht vragen voor dit probleem. De Goedgemutste Breicampagne is onze manier om Welzijnszorg te helpen. Welzijnszorg ondersteunt op zijn beurt mensen die in armoede leven via 150 projecten in Vlaanderen en Brussel.

Jullie mutsjes zijn vanaf januari 2013 terug te vinden op onze smoothies, onder andere in de Delhaize winkels aan € 1,99 voor 250ml.

Nogmaals dank aan iedereen en alvast veel succes met de zoektocht naar gouden mutsjes.

Sandra Dekleermaeker PeppeRmint