Staatssecretaris voor Armoedebestrijding, Elke Sleurs, overhandigt opbrengst Goedgemutste Breicampagne aan Welzijnszorg

Staatssecretaris voor Armoedebestrijding, Elke Sleurs, overhandigt opbrengst Goedgemutste Breicampagne aan Welzijnszorg

Woensdag 30 maart 2016 — De Goedgemutste Breicampagne van innocent is op zijn einde. Dat betekent dat de verkochte smoothies geteld werden en de opbrengst voor Welzijnszorg werd berekend. Elke gemutste smoothie bracht immers 20 cent op voor Welzijnszorg. Om Welzijnszorg een duwtje in de rug te geven werd €12 607,56 geschonken. 

Over innocent
innocent is in 1999 opgericht in Engeland. We verkopen heerlijke producten die niet alleen goed smaken, maar ook goed voor je zijn. Zoals smoothies, smoothies voor kinderen en sap (dat niet gemaakt is van geconcentreerd sap). Zo helpen we mensen gezond te leven en heel oud te worden.

Het innocent team in Europa is de afgelopen jaren gegroeid van 3 naar 250 mensen en onze smoothies en sappen zijn verkrijgbaar in 15 landen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het  nummer 1 smoothie merk van Europa. Onze omzet bedraagt 250 miljoen euro per jaar.

We willen de wereld graag een beetje beter achterlaten dan dat we haar gevonden hebben. Dit zie je terug in alles wat we doen. We werken dan ook alleen samen met fruittelers die netjes met hun mensen en de natuur omgaan. Sinds 2006 zijn al onze bananen Rainforest Alliance gecertificeerd. We geven 10% van onze nettowinst aan goede doelen. Het grootste deel daarvan gaat naar de innocent foundation, een onafhankelijke stichting die honger bestrijdt en helpt bij het opbouwen van een duurzame toekomst voor mensen in de armste landen ter wereld.

Kijk voor meer informatie op www.innocentdrinks.be en op www.innocentfoundation.org

 

Over Welzijnszorg:
Meer dan 1,6 miljoen Belgen leven in armoede. Ze merken dag in dag uit dat ze geen toegang hebben tot kansen en mogelijkheden die anderen wel krijgen. Iedereen moet de kansen krijgen waarop hij recht heeft: naar school kunnen gaan en zinvol werk verrichten. Iedereen heeft recht op een gezonde woning, een inkomen en een goede gezondheidszorg. Daarom bestaat Welzijnszorg. Welzijnszorg vzw bestrijdt armoede en sociale uitsluiting in Vlaanderen en Brussel. Hiervoor zetten we jaarlijks een grootschalige informatiecampagne op telkens vanuit een andere invalshoek. We steunen ruim 150 armoedeprojecten en trekken politici aan de mouw als de rechten van sociaal kwetsbare mensen op de helling komen te staan. We geven vormingen aan organisaties en verenigingen waardoor hun werking toegankelijker wordt voor mensen in armoede. En we ontwikkelen educatief materiaal om de armoedeproblematiek bespreekbaar te maken in de klas. Kijk voor meer informatie op www.welzijnszorg.be.