Persuitnodiging: Brei met innocent tegen armoede - Goedgemutste Breicampagne 2016

Werelddag van verzet tegen Armoede, maandag 17 oktober 12 u – 14 u – Veritas Antwerpen, Hasselt, Brugge en Brussel

Woensdag 21 september 2016 — Hallo. Wij zijn innocent en we hebben belangrijk nieuws. Het zit zo: met het warme weer chillen wij gelukkig in de ijskast. Maar binnenkort is het weer koud en grijs en heeft iedereen nood aan wat extra warmte. Daarom roepen we naar jaarlijkse gewoonte weer iedereen op om wol en breinaalden uit de kast te halen om mutsjes te breien, … veel mutsjes. Want elk mutsje dat jij voor ons breit is een golf van warmte op onze flesjes én voor iedereen die het nodig heeft. Al vijf jaar breien we immers ten voordele van Welzijnszorg, Samen Tegen Armoede. 

De goedgemutste breicampagne loopt al vijf jaar in België, met succes. Elk jaar opnieuw geven heel wat mensen het beste van zichzelf. Zij breien kleine mutsjes en sturen die op naar innocent. Elke verkochte goedgemutste smoothie brengt 20 cent op voor Welzijnszorg, Samen Tegen Armoede  en  maakt heel wat mensen blij.

Wil je graag samen met ons voor de 6e keer breien tegen armoede? Kom dan op 17 oktober, Werelddag tegen Armoede naar één van de volgende Veritas winkels:

Veritas Antwerpen – 17/10 – 12 uur
Frankrijklei 19 - 2000 Antwerpen  

Veritas Hasselt – 17/10 – 12 uur
Koning Albertstraat 5 - 3500 Hasselt

Veritas Brugge – 17/10 – 12 uur
Steenstraat 20 – 8000 Brugge

Veritas Brussel – 17/10 – 12 uur
Jean Stasstraat 18 – 1060 Brussel

Je hoeft helemaal geen brei-ervaring te hebben. Van 12 tot 14 uur kan je er leren hoe je een mutsje breit. Een gezellige lunch en smoothie worden je ondertussen aangeboden. Je komt er ook alles te weten over de Goedgemutste Breicampagne 2016.

Iedereen kan vanaf 17 oktober deelnemen aan de Goedgemutste Breicampagne. Je kan je mutsje(s) binnenbrengen in een Veritas winkel (tot 5 december) of opsturen naar innocent (tot 9 december): Generaal de Wittelaan 17/Bus 12 – 2800 Mechelen. Vanaf februari zijn de Goedgemutste flesjes te vinden in de winkels.

Over innocent
Toen Adam van innocent in 2003 aan zijn collega’s voorstelde om iedereen wollen mutjes te laten breien en die op smoothies te plaatsen om aandacht te vragen voor het goede doel, verklaarden we hem voor gek. De winkels zouden dat nooit toestaan, hij zou nooit genoeg mutsjes bij elkaar krijgen, en de logistiek zou niet doenbaar en betaalbaar zijn. We hadden behoorlijk ongelijk. De Goedgemutste Breicampagne bestaat inmiddels in elf landen.

innocent is in 1999 opgericht in Engeland. We verkopen heerlijke producten die niet alleen goed smaken, maar ook goed voor je zijn. Zoals smoothies, super smoothies,  smoothies voor kinderen en sap (dat niet gemaakt is van geconcentreerd sap). Zo helpen we mensen gezond te leven en heel oud te worden.

Het innocent team in Europa is de afgelopen jaren gegroeid van 3 naar 250 mensen en onze smoothies en sappen zijn verkrijgbaar in 15 landen. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot het  nummer 1 smoothie merk van Europa. Onze omzet bedraagt 250 miljoen euro per jaar.

We willen de wereld graag een beetje beter achterlaten dan dat we haar gevonden hebben. Dit zie je terug in alles wat we doen. We werken dan ook alleen samen met fruittelers die netjes met hun mensen en de natuur omgaan. Sinds 2006 zijn al onze bananen Rainforest Alliance gecertificeerd. We geven 10% van onze nettowinst aan goede doelen. Het grootste deel daarvan gaat naar de innocent foundation, een onafhankelijke stichting die honger bestrijdt en helpt bij het opbouwen van een duurzame toekomst voor mensen in de armste landen ter wereld.

Kijk voor meer informatie op www.innocentdrinks.be en op www.innocentfoundation.org

Over Welzijnszorg, Samen Tegen Armoede

Welzijnszorg slaat dit jaar een nieuwe weg in en voert voortaan campagne onder de naam ‘Samen Tegen Armoede’. ‘Samen Tegen Armoede’ gaat de uitdaging aan om de taboes te doorbreken en de complexiteit van het armoedeweb zichtbaar te maken. Een echtscheiding, gezondheidsproblemen, jobverlies … Armoede is geen keuze, maar een ingewikkeld samenspel van oorzaken en gevolgen. Geen ver-van-ons-bed-show, maar een verhaal van mensen, vrienden en kennissen. Het kan ook jou, je collega, buurvrouw of winkelier om de hoek overkomen. Vandaag leven meer dan 1.700.000 Belgen in armoede.

De meesten doen er alles aan om hun problemen zo goed mogelijk te verbergen. Als het over armoede gaat, hebben we immers nog steeds heel wat vooroordelen. Ze hebben het vast zelf gezocht, toch? Zijn liever lui dan moe? En zijn het geen moeilijke tijden voor iedereen?

Samen met honderden ervaringsdeskundigen, vrijwilligers, vaste medewerkers, beleidsmakers en academici bouwen we aan een breed solidair draagvlak in België. Met de opbrengst van onze solidariteitscampagnes ondersteunen we ruim 100 projecten en organisaties die armoede lokaal en structureel wegwerken. Want sociale uitsluiting bestrijd je niet alleen. Elke actie telt. Ook jij kan helpen.

Klik voor meer informatie op www.samentegenarmoede.be.

Over Veritas
De retailketen Veritas, actief sinds 1892, beschikt in 2016 over een netwerk van 132 winkelpunten in België, Luxemburg, Duitsland en sinds kort ook Frankrijk. Jaarlijks bedient Veritas ongeveer 7 miljoen betalende klanten. De voorbije jaren groeide de retailketen uit tot specialist en marktleider inzake beenmode, intimiteit-, identiteit- en kledingaccessoires en benodigdheden voor naaien, breien, haken en borduren. Veritas wil vrouwen inspireren met details om zich zo op een creatieve manier een eigen persoonlijke stijl aan te meten. 

Meer informatie over Veritas en een overzichtelijke webshop met het volledige assortiment vind je op www.veritas.be.