Persbericht – Goedgemutste Breicampagne 2017

Doe mee aan iets groots, brei kleine mutsjes

Woensdag 4 oktober 2017 — Hallo, daar zijn we weer. Wij zijn innocent en willen je om een gunst vragen. Binnenkort is het weer koud en heeft iedereen nood aan wat extra warmte.  Daarom roepen we naar jaarlijkse gewoonte iedereen op om wol en breinaalden uit de kast te halen om mutsjes te breien. Elk mutsje dat jij breit is een bijdrage aan de Goedgemutste Breicampagne ten voordele van Samen Tegen Armoede, een campagne van Welzijnszorg. Want per verkochte goedgemutste smoothie schenkt innocent 20 cent aan Samen Tegen Armoede (Welzijnszorg). Doe je mee?

Motiveer dit jaar ook al jouw vrienden om mee te breien. Post een selfie terwijl je aan het breien bent met de hashtag #GoedgemutsteBreicampagne2017. Zo zorgen we ook online voor een warme golf van solidariteit. 

Veritas (Brei-) Ateliers

Kan je niet breien? Geen probleem. Onze vriend Veritas organiseert op 17 oktober, Werelddag tegen Armoede, workshops om te leren breien in haar Veritas Ateliers. Deze workshops worden gratis georganiseerd in de Veritas Ateliers. In bijlage en op www.veritas.be vindt u een overzicht van alle deelnemende Veritas-winkels.

Iedereen kan vanaf 17 oktober deelnemen aan de Goedgemutste Breicampagne. Je kan je mutsje(s) binnenbrengen in een Veritas winkel (tot 4 december) of opsturen naar innocent (tot 8 december): Generaal de Wittelaan 17/Bus 12 – 2800 Mechelen. Vanaf februari zijn de Goedgemutste flesjes te vinden in de winkels. 

 

Over innocent:
innocent is in 1999 opgericht in Engeland. We verkopen gezonde producten die niet alleen goed smaken, maar ook goed voor je zijn. Zoals smoothies, sap en kokoswater. Al onze drankjes zijn 100% van natuurlijke ingrediënten en nooit van concentraat. Zo helpen we mensen gezond te leven en heel oud te worden.

We willen de wereld graag een beetje beter achterlaten dan dat we haar gevonden hebben. Dit zie je terug in alles wat we doen. We werken dan ook alleen samen met fruittelers die netjes met hun mensen en de natuur omgaan. Sinds 2006 zijn al onze bananen Rainforest Alliance gecertificeerd. Daarnaast geven we 10% van onze winst aan goede doelen via onze eigen innocent foundation, een onafhankelijke stichting die honger bestrijdt middels een aantal omvangrijke projecten.

 

Over Veritas:
De retailketen Veritas, actief sinds 1892, beschikt in 2016 over een netwerk van 133 winkelpunten in België, Luxemburg, Duitsland en sinds kort ook Frankrijk. Jaarlijks bedient Veritas ongeveer 7 miljoen betalende klanten. De voorbije jaren groeide de retailketen uit tot specialist en marktleider inzake beenmode, intimiteit-, identiteit- en kledingaccessoires en benodigdheden voor naaien, breien, haken en borduren. Veritas wil vrouwen inspireren met details om zich zo op een creatieve manier een eigen persoonlijke stijl aan te meten. 

Meer informatie over Veritas en een overzichtelijke webshop met het volledige assortiment vind je op www.veritas.be. 

Over Welzijnszorg, Samen Tegen Armoede 
Welzijnszorg slaat dit jaar een nieuwe weg in en voert voortaan campagne onder de naam ‘Samen Tegen Armoede’. ‘Samen Tegen Armoede’ gaat de uitdaging aan om de taboes te doorbreken en de complexiteit van het armoedeweb zichtbaar te maken. Een echtscheiding, gezondheidsproblemen, jobverlies … Armoede is geen keuze, maar een ingewikkeld samenspel van oorzaken en gevolgen. Geen ver-van-ons-bed-show, maar een verhaal van mensen, vrienden en kennissen. Het kan ook jou, je collega, buurvrouw of winkelier om de hoek overkomen. Vandaag leven meer dan 1.700.000 Belgen in armoede.

De meesten doen er alles aan om hun problemen zo goed mogelijk te verbergen. Als het over armoede gaat, hebben we immers nog steeds heel wat vooroordelen. Ze hebben het vast zelf gezocht, toch? Zijn liever lui dan moe? En zijn het geen moeilijke tijden voor iedereen?

Samen met honderden ervaringsdeskundigen, vrijwilligers, vaste medewerkers, beleidsmakers en academici bouwen we aan een breed solidair draagvlak in België. Met de opbrengst van onze solidariteitscampagnes ondersteunen we ruim 100 projecten en organisaties die armoede lokaal en structureel wegwerken. Want sociale uitsluiting bestrijd je niet alleen. Elke actie telt. Ook jij kan helpen.

Klik voor meer informatie op www.samentegenarmoede.be.