Het warme hart van innocent deze winter

Maandag 3 september 2012 — Hallo. Wij zijn innocent smoothies en onze Goedgemutste Breicampagne is terug. Samen met Welzijnszorg willen we graag aandacht vragen voor de armoede in België. We moedigen iedereen aan om samen met ons kleine wollen mutsjes te breien voor op onze smoothies en wij zorgen ervoor dat ze op de flesjes in de winkel komen te staan. Per verkochte gemutste innocent smoothie schenken we geld aan het goede doel. Dus haal de breipennen van zolder en fiets naar de breiwinkel. Speciaal voor deze editie hebben Paul Smith, Sienna Miller en Sofie Claes een exclusief ontwerp voor de Goedgemutste Breicampagne gemaakt.

Enthousiasme en ambitie

De eerste editie van de Goedgemutste Breicampagne, in 2011, was een enorm succes. We waren onder de indruk, maar liefst 70.000 mutsjes werden gebreid en in de winkelpunten verdeeld.

Natuurlijk blijven we ambitieus. Met eenieders hulp, hopen we dit jaar zo’n 85.000 mutsjes te kunnen verzamelen. Dus help mee en brei er één of honderd. Dat kan, of je nu een doorgewinterde breier bent, of nog een nieuwe hobby zoekt.

 

Hoe werkt het?

Het concept van de Goedgemutste Breicampagne is eenvoudig: tot en met 1 december 2012 kan iedereen zijn zelfgemaakte, kleurrijke, ludieke en te gekke mutsjes opsturen naar ons. In januari 2013 staan de smoothies dan goedgemutst in de winkel, en per verkochte innocent smoothie met muts schenken we 0,25 € aan Welzijnszorg.

 

Zowel voor beginners als gevorderden…

We staan er niet alleen voor deze winter. Grote namen zoals modeontwerper Paul Smith en actrice/model Sienna Miller steunen onze actie. Ze hebben allebei een ontwerp geschetst voor de Goedgemutste Breicampagne. Ook Sofie Claes, ons ‘meer dan upcoming’ Belgisch talent, heeft een wonderlijke creatie gemaakt.

Op de site www.innocentdrinks.be en op www.facebook.com/innocentbelgium staan ondersteunende brei- en motivatiefilmpjes, en de breipatronen die samen met onze vrienden van Veritas werden opgesteld. Op de website (www.veritas.eu) vind je ook informatie over hun breicursussen.

 

Noodzakelijk

Volgens Welzijnszorg leven in België 1,6 miljoen mensen in armoede en één op vijf kinderen groeit op onder de armoedegrens. Vaak betekent armoede ook sociale uitsluiting. Welzijnszorg ondersteunt mensen die in armoede leven via 150 projecten in Vlaanderen en Brussel.

Gebreide mutsen kunnen tot en met 21 november binnengebracht worden in alle Veritas winkels. Tot en met 1 december kan je ze rechtstreeks met de post sturen naar: innocent smoothies, Generaal De Wittelaan 17 bus 12, 2800 Mechelen. Je ziet jouw mutsjes op onze smoothies en in de winkel vanaf januari 2013, onder andere bij Delhaize aan € 1,99 voor 250ml.

Bedankt alvast voor je hulp en veel plezier met het breien.

 

 

Sandra Dekleermaeker PeppeRmint