Goedgemutste innocent Breicampagne 2014: kom een mutsje breien tegen armoede

Goedgemutste innocent Breicampagne 2014: kom een mutsje breien tegen armoede

Nationale goedgemutste innocent breidag op 17 oktober met Véronique Leysen

Donderdag 2 oktober 2014 — Veritas – Jean Stasstraat 18 in Brussel – 13u tot 14u

Aan de wol, klaar, start!

Hallo. Wij zijn innocent smoothies en we hebben goed nieuws: onze Goedgemutste innocent Breicampagne is voor de vierde keer op rij terug. Ook deze winter dragen we onze kleine wollen mutsjes voor het goede doel. Voor elke verkochte gemutste smoothie geven we 20 cent aan Welzijnszorg, die er projecten mee organiseert voor Belgen in armoede. Help mee en brei een mutsje, of koop een goedgemutste smoothie. Op vrijdag 17 oktober, de internationale dag tegen armoede, geven we het startsein voor de actie en breien we met z’n allen tegen armoede. Kom met ons mee mutsjes breien tijdens de goedgemutste innocent breiworkshop in de Veritas-winkel in Brussel (Jean Stasstraat 18, vlakbij Louise). Niemand minder dan brei-experte Véronique Leysen leert je hoe je het perfecte innocent mutsje breit.

Samen tegen armoede
Een beetje steun aan onze landgenoten is belangrijker dan ooit. In België leven meer dan 1,6 miljoen mensen in armoede en één op de vijf kinderen groeit op onder de armoedegrens. Armoede betekent vaak sociale uitsluiting. Hoog tijd dus om de handen uit de mouwen te steken. Welzijnszorg bestrijdt armoede en uitsluiting in Vlaanderen en Brussel. Ze steunen armoedeprojecten, geven vormingen aan organisaties en verenigingen en ontwikkelen educatief materiaal om de armoedeproblematiek bespreekbaar te maken in de klas.

Help een handje en brei een mutsje
Alle mutsjes in onze Goedgemutste innocent Breicampagne zijn zelfgemaakt door honderden hobby-breiers en haakliefhebbers. Help ook een handje en brei een mutsje, tijdens de nationale goedgemutste innocent breidag of erna.  Opsturen kan tot 1 december 2014 naar innocent (Generaal de Wittelaan 17 bus 12, 2800 Mechelen) of u kunt ze bij Veritas inleveren tot en met 23 november.  In januari 2015 zijn de gemutste smoothies te koop bij Delhaize en Délitraiteur (aanbevolen verkoopprijs: EUR 1,99). Vorig jaar werd er opnieuw massaal deelgenomen aan onze actie met niet minder dan 136.338 gebreide mutsjes. De smoothies gingen vlot over de toonbank en Welzijnszorg ontving hiervoor een cheque voor de totale som van 16.360 euro.

Kom op vrijdag 17 oktober naar de nationale goedgemutste innocent breidag met Véronique Leysen
Brei, brei, brei, oh brei met mij.

De fervente breister Véronique Leysen is de ambassadrice van de Goedgemutste innocent Breicampagne. Ze is de oprichtster en designer van het knitwear label Maurice, genoemd naar haar grootvader. Véronique is een echte pro als het op breien aankomt. Haar eerste boek ‘Nog een breiboek?!’ krijgt dit najaar al een opvolger met ‘Nog een ander breiboek’. Ze toont jullie graag hoe je te werk gaat voor het breien van een innocent mutsje tijdens de nationale goedgemutste innocent breidag op vrijdag 17 oktober. Deze unieke demonstratie vindt plaats bij Veritas in de Jean Stasstraat 18 in Brussel van 13u tot 14u.

Je kan die dag ook mutsjes leren breien in tal van andere Veritas winkels, zoals ondermeer:

Antwerpen – Frankrijklei 19 – van 14.00 u tot 16.00 u
Brugge – Steenstraat 20 – van 14.00 u tot 16.00 u
Gent – Lange Munt 25/27 – van 14.00 u tot 16.00 u
Mechelen – Ijzerenleen 40/42 – van 14.00 u tot 16.00 u
Leuven – Brusselsestraat 26/30 – za 18/10 van 14.00 u tot 17.00 u
Hasselt – Koning Albertstraat 5/7 –  van 14.00 u tot 16.00 u en za 18/10 van 14.00 tot 17.00 u

Check de website www.veritas.be onder de tab Café Créatif voor al de locaties en schrijf je in.

We verwelkomen je graag op vrijdag 17 oktober om 13.00 u in de Veritas winkel in de Jean Stasstraat 18 in Brussel.  

Geef je ons een seintje als je erbij kan zijn?

Mieke Demeulenaere (PeppeRmint)

T: +32 2 210 02 51 - email mdemeulenaere@peppermint.be

Breien voor het goede doel hoeft overigens niet duur te zijn. Vanaf 17 oktober start de speciale wolactie bij Veritas. In de winkels wordt wol aangeboden voor slechts 1 euro zolang de voorraad strekt.

http://www.innocentdrinks.be

Voor meer informatie en beeldmateriaal kan u terecht bij:

Mieke Demeulenaere (PeppeRmint), T: +32 2 210 02 51 - email mdemeulenaere@peppermint.be


Over innocent:
innocent drinks werd zestien jaar geleden opgericht in Engeland en is verkrijgbaar in dertien landen. We zijn het nummer 1 smoothie merk in Europa en verkopen op meer dan elfduizend locaties, van Kopenhagen tot Salzburg. We maken 100% natuurlijke smoothies en sappen die goed voor je zijn en lekker smaken. Ons team is gegroeid van drie tot 250 mensen over heel Europa. Onze omzet bedraagt meer dan £200 miljoen. Het is onze missie om het jezelf gemakkelijk te maken en jezelf goed te doen. En we willen de wereld iets beter achterlaten dan we haar gevonden hebben. Daarom gebruiken we groene energie in al onze kantoren, zijn onze flesjes gemaakt met gerecycleerd plastic en kopen we fruit van telers die netjes met hun personeel en het milieu omgaan. We werken nauw samen met de Rainforest Alliance (RFA) en we zijn trots dat sinds 2006, al onze bananen RFA-geaccrediteerd zijn. Elk jaar doneren we minimaal 10% van onze nettowinst aan goede doelen in landen waar we ons fruit kopen. Kijk voor meer informatie op www.innocentdrinks.be en op www.innocentfoundation.org.

Over Welzijnszorg:
Meer dan 1,6 miljoen Belgen leven in armoede. Ze merken dag in dag uit dat ze geen toegang hebben tot kansen en mogelijkheden die anderen wel krijgen. Iedereen moet de kansen krijgen waarop hij recht heeft: naar school kunnen gaan en zinvol werk verrichten. Iedereen heeft recht op een gezonde woning, een inkomen en een goede gezondheidszorg. Daarom bestaat Welzijnszorg. Welzijnszorg vzw bestrijdt armoede en sociale uitsluiting in Vlaanderen en Brussel. Hiervoor zetten we jaarlijks een grootschalige informatiecampagne op telkens vanuit een andere invalshoek. We steunen ruim 150 armoedeprojecten en trekken politici aan de mouw als de rechten van sociaal kwetsbare mensen op de helling komen te staan. We geven vormingen aan organisaties en verenigingen waardoor hun werking toegankelijker wordt voor mensen in armoede. En we ontwikkelen educatief materiaal om de armoedeproblematiek bespreekbaar te maken in de klas. Kijk voor meer informatie op www.welzijnszorg.be.

Over Veritas:
Retailketen Veritas is actief in België en Luxemburg en beschikt in 2013 over een netwerk van 110 winkelpunten. Veritas bedient jaarlijks ongeveer 7,5 miljoen betalende klanten. De voorbije 120 jaar groeide de keten uit tot specialist en marktleider inzake creatieve ideeën voor been-, intimiteit-, identiteit- en kledingaccessoires en benodigdheden voor naaien, borduren, breien en haken. Veritas wil haar klanten inspireren om zichzelf een persoonlijke stijl aan te meten. Voor meer informatie ga naar www.veritas.be