Goedgemutste Breicampagne 2013: samen breien voor het goede doel

Donderdag 22 augustus 2013 — Hallo. Wij zijn innocent smoothies en we hebben goed nieuws: dankzij het grote succes van de vorige edities is de Goedgemutste Breicampagne dit jaar terug. Ook deze winter dragen al onze smoothies kleine wollen mutsjes voor het goede doel. Voor elke verkochte gemutste smoothie geven we 20 cent aan Welzijnszorg, die er projecten mee organiseert voor Belgen in armoede. Help mee en brei een mutsje, of koop een goedgemutste smoothie natuurlijk. Wie weet word je de eerste "Belgian’s Next Knitting Talent".

Noodzakelijk


Een beetje steun aan onze landgenoten is belangrijker dan ooit. In België leven 1,6 miljoen mensen in armoede en één op de vijf kinderen groeit op onder de armoedegrens. Armoede betekent vaak sociale uitsluiting. Hoog tijd dus om de handen uit de mouwen te steken. Welzijnszorg steunt mensen in armoede in België met onder andere zomerkampen voor jongeren in armoede, cursussen gezond en goedkoop koken of zorg voor zwangere vrouwen in armoede. Ze steunen elk jaar meer dan 150 projecten in Vlaanderen en Brussel.
 

Waar het op neerkomt


Alle mutsjes in onze Goedgemutste Breicampagne zijn zelfgemaakt door honderden hobby-breiers en haakliefhebbers. Help ook een handje en brei een mutsje. Opsturen kan tot 30 november bij innocent, of u kunt ze bij Veritas inleveren tot en met 20 november. In januari 2014 zijn de gemutste smoothies te koop bij
Delhaize en Délitraiteur (aanbevolen verkoopprijs: EUR 1,99).


We dachten met de eerste editie van de Goedgemutste Breicampagne zo’n 30.000 mutsjes te kunnen verzamelen, en kregen er 70.000 toegestuurd. Voor de 2e editie hadden we de lat hoger gelegd en hoopten we 85.000 mutsjes te ontvangen. Uiteindelijk werden dat er 314.225. Wat het dit jaar wordt, weten we niet. Maar wij zijn er klaar voor.
 

"Belgian’s Next Knitting Talent"


Nieuw in 2013 is de verkiezing van “Belgian’s Next Knitting Talent”. Uit alle inzendingen van de week (tussen september en november) kiezen we de mooiste, leukste of grappigste "Muts van de Week". Aan het einde kiezen we uit alle Mutsen van de Week, het "Belgian’s Next Knitting Talent". Dus stuur je sneeuwmannen,
popjes en vogels op, en maak kans op de eerste en enige innocent Breititel van dit jaar.


Op onze website en Facebook pagina kunt u meer patronen, filmpjes en achtergrondinformatie vinden.